Želite li saznati više o jednogodišnjem usavršavanju

Voditelj/ica ljudskih resursa

Upisi u tijeku

Želite li uvesti sustav nagrađivanja?

Zatražite više informacija

Pridružite se našim

JEDNODNEVNIM RADIONICAMA

za zaposlenike i managere

Kontroling i ljudski potencijali

  • KPI/KOMPETENCIJE/RAZVOJ ZAPOSLENIKA
  • Radna učinkovitost i sustav nagrađivanja
  • IZVJEŠTAVANJE HRM
  • HOGAN

KPI/KOMPETENCIJE/RAZVOJ ZAPOSLENIKA

Uvođenje kontrolinga u poduzeća donosi brojne promjene koje obuhvaćaju svaki sektor pa tako i sektor ljudskih resursa. Nalazi u poslovanju do kojih dolazi kontroling često imaju direktne veze s ljudskim potencijalima.

Kontroling ljudskih potencijala je aktivnost koja pomaže svim sektorima uočiti zbog čega se ne ostvaruju planirani ciljevi i je li razlog za to u (ne)kompetencijama ljudi. Provođenje kontrolinga ljudskih potencijala pomaže i kontrolingu i sektoru ljudskih potencijala da zajedno s direktorima ostalih sektora razviju upravo one kompetencije zaposlenika koje su im potrebne kako bi došli do planiranih ciljeva. Kontroling ljudskih potencijala ne znači kontrolirati zaposlenike, već pomoći im da izgrade svoje potencijale, a u skladu s vizijom poduzeća u kojem rade. 

Voditelj/ica ljudskih resursa

ŽELITE LI SAZNATI VIŠE O OVOM JEDNOGODIŠNJEM USAVRŠAVANJU? PREUZMITE BROŠURU!

VAŠI PODACI

VAŠA TVRTKA

Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primijenjuju se Google Politika privatnosti i Uvjeti korištenja.

Jedan od najvažnijih zadataka kontrolinga vezan je uz praćenje ključnih pokazatelja poslovanja (KPI) u čijem uvođenju značajnu ulogu ima upravo menadžer ljudskih resursa. U sljedećem videu dr. sc. Švigir ukazuje kako je neophodno za menadžere ljudskih resursa razumijevanje financija, odnosno na koji način planirati sredstva te kako ta sredstva dovesti do korelacije ostvarivanje KPI-a. Nadalje, upravo su KPI-a drugi segment koji HR menadžeri trebaju poznavati, jer njihovo ostvarivanje usko je povezano s performansima ljudi (znanjima i ostalim kompetencijama). Poslušajte naš video i saznajte više!

Radna učinkovitost i sustav nagrađivanja

Praćenje i ocjenjivanje radne uspješnosti i motiviranje zaposlenika pretpostavka je mnogih zadataka menadžmenta ljudskih potencijala. Osnovna ideja kvalitetnog poslovanja je privući, zadržati i motivirati najbolje ljude. Često se događa da nismo sigurni u sustav nagrađivanja naših zaposlenika, a još manje u osnovicu na temelju koje se određuju stimulacije.

Želite ti uvesti sustav nagrađivanja?

Zatražite više informacija

Temeljno pitanje svakog poduzeća koji želi osigurati uspješno poslovanje na nacionalnom i globalnom tržištu jest kako i na koji način motivirati, vrednovati i nagraditi zaposlenike. Uvođenje sustava vrednovanja i procjene radnog učinka nije jednostavan. Potrebno je pripremiti i razviti sustav, organizirati i provesti edukaciju kako menadžera tako i zaposlenika, obaviti vrednovanje i napisati izvještaje.

Izvještavanje menadžera ljudskih resursa

Kako smo naveli, da bi menadžeri ljudskih resursa dali svoj doprinos trebaju razumjeti financije, odnosno financijske izvještaje i praćenje troškova. No, neophodno je da znaju kreirati sustave izvještavanja koji će ukazati na sve poremećaje u poslovanju. Upravo u tim poremećajima treba prepoznati one koji su uzrokovani nekompetencijama ljudi.

U sljedećem videu će se pokazati kako iz kreiranih Dashboarda Qlik Sense alata prepoznati potencijalne poremećaje ili uspjehe u poslovanju na temelju kojih ćete donositi odluke i na temelju kojih ćete potaknuti zaposlenike na povećanje radne uspješnosti.

HOGAN ASSESSMENT

Vjerujemo da ste puno puta bili svjedoci situacije u kojoj vam se neka osoba činila idealnom za vašu organizaciju, a potom je uslijedilo razočaranje. Zašto je to tako? Odgovor je jednostavan, svaka organizacija, pa tako i potencijalni zaposlenik žele se prikazati u najboljem svijetlu, prikrivajuću svoje nedostatke.

Upravo zato, prilikom zapošljavanja (selekcijskog postupka), ali i razvoja karijere zaposlenika kao i sugestijama za COACHING treba provesti ASSESSMENT. Hogan je alat koji vam pomaže u
predviđanju konkretnih ponašanja zaposlenika u svakodnevnim poslovnim situacijama, u
odabiru pravih ljudi, otkrivanju i razvoju talenata te u profesionalnom razvoju osoba na
upravljačkim pozicijama.

Želite li uvesti Assessment centar?

Što Vam Hogan Assessment testiranje omogućuje? Kroz tri različita testa, osim što će Vam dati detaljan uvid u sve Vaše ”svijetle strane” osobnosti, procijenit će i sva vaša potencijalno kontraproduktivna ponašanja, odnosno disfunkcionalne tendencije. Ovakav tip ponašanja javlja se u uvjetima stresa. Posljednji test pokazuje vaše motivacije i vrijednosti koje se zatim mogu usporediti s organizacijskom kulturom.
Ovakvo sveobuhvatno testiranje omogućava otkriti što vas zaista motivira i pokreće, ali i na koji način unaprijediti svoje vještine. Sve navedeno može rezultirati unapređenjem osobnih
kompetencija, ali i razvoja poduzeća u kojem radite.