B(V)LOG

Snažno i odlučno „možda“

Postoje trenuci u vođenju organizacije koji su smiješni, tužni, zanimljivi, a poneki su i za
rubriku „vjerovali ili ne“. U organizacijama se mogu susresti mišljenja kako je netko bolji ili lošiji lider, a koja se temelje na osobnim stavovima ili promišljanjima, iako takve ocjene u sebi imaju vrlo malo istinitoga. Razlog je vrlo jednostavan – pravog lidera možete vidjeti jedino u vrlo složenim, kompliciranim i neizvjesnim situacijama. Trenuci koji zahtijevaju najbolje od liderskih osobina biti-znati-htjeti, stavljaju na iskušenje sve liderske kompetencije.

Svakodnevno se susrećemo s percepcijom lidera kao „vrhunskih“, a da iza tog pridjeva zapravo stoji vrlo malo toga. Naravno, u toj populaciji ima i totalnih neznalica, neradnika i nesposobnjakovića, a njihovo vođenje organizacija na granici normale, stvarnost je kojoj svakodnevno svjedočimo. Kao dobar je ovaj naš, ima i puno gorih! Kad je more na kojem organizacija plovi mirno, gotovo da joj ni ne trebaju lideri, tada joj trebaju menadžeri, ljudi od „stabilnosti“ koji će svojim radom uvesti organizaciju u mirnu luku ili pak mirno nastaviti plovidbu morem. Lideri postaju nezamjenjiv „resurs“ kad more krene „valjat“, kad vjetar nosi brod na hridi, kad sigurne luke nema na vidiku, kad putnici vrište u strahu, a katastrofa je gotovo neizbježna. Tada lideri odlučuju gdje ćemo i kako ćemo, a njihova odluka za organizaciju ima nezamjenjivu vrijednost i snagu! Njihove odluke tada su pravo mjerilo sposobnosti lidera. Jedni će donositi odlične odluke, drugi loše, a neki će biti između ova dva ekstrema. Međutim, postoji još jedna skupina lidera koji će izabrati „odlučno možda“! Baš ovi posljednji, pokušat će prebaciti svoju odgovornost na niže upravljačke razine, čak će ljutito i uvrijeđeno svima govoriti kako moraju sve odluke donositi sami. Puno bi lidera u poduzećima, osobito kad dođe do poteškoća najradije otišlo na godišnji odmor i prekinulo komunikaciju sa svojim podređenima, stavljajući im teret donošenja odluke koji daleko nadmašuje njihovu razinu kompetencija i odgovornosti. Strah od posljedica odluke je sigurno jedan od uzroka, ali nije jedini. Ostali uzroci bi mogli biti nesigurnost u vlastite kompetencije, složenost situacije i problema koji je potrebno riješiti, neimanje potpore u najbližim suradnicima i sl…

Svi ovi uzroci mogu biti otklonjeni ako ih se prepozna i ako ih se želi riješiti kroz usavršavanje i povećanje vlastitih kompetencija. Najgore bi bilo da lideri sve ovo ignoriraju i nastave voditi organizaciju po načelu „odlučno možda“ bojeći se da ne potvrde jednu šalu koja kaže: bolje šutjeti i ostaviti suradnike u mišljenju da ne znaš donijeti odluku, nego donijeti odluku i otkloniti svaku sumnju. Jasna i pravovremena odluka je najvažnija kad je najteže i najnezgodnije uz jednu sigurnu činjenicu – neće svaka odluka biti dobra, ali je svaka bolje od nikakve!

Na Poslovnom učilištu Altius otvoreni su upisi za jednogodišnji program usavršavanja Chief Executive Officer – CEO. Ponosni smo što smo jedini certificirani program za upravljanje poduzećima koji vam pruža sveobuhvatan set znanja i vještina potrebnih za postizanje izvrsnosti u vašoj ulozi CEO-a. Za više informacija i prijavu posjetite našu web stranicu ili nas kontaktirajte putem e-maila.